Companii

Familia Tulvan din Oradea a făcut afaceri de 30 de ori mai mari în zece ani din comerţul cu combustibili

Familia Tulvan din Oradea a făcut afaceri de 30 de ori...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.09.2017, 00:07 3958

Compania Votrom din Oradea cu activităţi în comerţul combustibililor a urcat pe locul al doilea în clasamentul companiilor antreprenoriale din judeţul Bihor, după ce a înregistrat anul trecut afaceri de 304 mil. lei, în creştere cu 2% faţă de 2015, şi un profit net de 6,5 mil. lei, la un număr mediu de 28 de angajaţi.

Compania Votrom, controlată de Olimpia şi Valentin Tulvan, este al doilea cel mai mare business antreprenorial din Bihor, după Transilvania General Import Export (Ioan şi Viorel Micula).

Modelul de business al companiei este similar cu cel al unor jucători precum Oscar Downstream, cel mai mare petrolist independent, controlat de omul de afaceri Alin Niculae. La fel ca Oscar Downstream, Votrom instalează propriile cisterne direct la client.

„Având în vedere tipul de activitate desfăşurat de societatea noastră, respectiv comercializarea de produse petroliere, clienţii noştri nu dispun de maşini proprii de transport, astfel încât noi deservim clientul la depozitul său“, se arată pe site-ul Votrom.

În anii 2000, compania a fost implicată în comerţul petrolier cu rafinăria Suplacu de Barcău.

Votrom activează pe o piaţă a comerţului cu carburanţi evaluată la zece miliarde de euro, unde OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL sunt principalii actori. Aceştia însă au propriile lanţuri de benzinării, spre deosebire de Votrom, care face comerţ prin cisternele instalate la clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO