Companii

Familia Stolojan cere pe hotelul din Predeal 11 mil. euro

31.10.2006, 18:56 162

Complexul hotelier Clabucet Sosire din Predeal, controlat de familia fostului consilier prezidential Theodor Stolojan, a fost scos la vanzare, pretul cerut de proprietari fiind de 11,4 milioane de euro.
"In acest complex turistic s-a investit vreme de zece ani. Copiii mei au hotarat ca nu se mai pot ocupa de aceasta afacere, de aceea au decis sa-l vanda si sa fructifice rezultatele", a declarat pentru ZF Theodor Stolojan.
Complexul, care cuprinde hotelul Premier, cabana Clabucet Sosire si Barul Schiorilor, se afla in patrimoniul firmei Pavcrib Clabucet Sosire SRL, familia lui Stolojan detinand 90% din actiunile firmei, restul de 10% din capital fiind detinut de Vasile Paval, cel care a indeplinit pana acum functia de administrator al complexului.
"Asociatii mei au decis ca nu mai pot sa se ocupe de hotel si au hotarat sa renunte la afacere. Familia Stolojan a continuat alaturi de mine investitia in hotel, fiind asociati ai firmei", a declarat Vasile Paval.
Stolojan si Paval nu au dorit sa precizeze care au fost investitiile implicate pana acum in dezvoltarea complexului turistic.
Clabucet Sosire are o suprafata construita de 4.800 de metri patrati, fiind situat la baza partiei din Predeal. Hotelul Premier are 12 camere si patru apartamente, iar restaurantul are o capacitate de 40 de locuri. Cabana are 20 de camere si doua apartamente, precum si un restaurant de 120 de locuri.
"Este un moment bun pentru vanzarea complexului, de fapt, in cadrul unei tranzactii hoteliere oricand este un moment bun", a declarat Paul Marasoiu, presedintele Aociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii (RCB).
Predealul are doua zone de interes turistic reprezentate pe de o parte de Trei Brazi, zona unde se construiesc masiv hoteluri si pensiuni datorita amplasarii, si zona Clabucet Sosire, din apropierea partiei unde sunt dezvoltate cele mai importante proiecte hoteliere.
"Domnul Stolojan si-a pastrat permanent interesul pentru complexul hotelier. Complexul detine un avantaj considerabil: locatia ideala", a mai adaugat Marasoiu.
El spune ca pentru zona Clabucet Sosire mentinerea nivelului de trei stele pentru hoteluri este cea mai buna decizie, dupa parerea lui Marasoiu. "Zona este puternic aglomerata, de aceea cele mai eficiente sunt hotelurile de trei stele si de trei stele plus", a mai spus el.
Societatea a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,6 milioane de lei (450.000 de euro) si un profit net de circa 68.000 de lei (19.000 de euro).
Pentru o comparatie privind nivelul pretului, ultima tranzactie de pe aceasta piata a fost in august, cand hotelul Rex din Mamaia a fost tranzactionat cu 10 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO