Companii

Familia Paraschiv investeşte 3,5 mil. euro într-o fermă de furaje la Vâlcea

Familia Paraschiv investeşte 3,5 mil. euro într-o fermă de furaje la Vâlcea

Autor: Cristina Roşca

02.05.2012, 15:28 1547

Compania Pajo Holding, controlată de familia Paraschiv, a demarat construcţia unei fabrici de furaje în judeţul Vâlcea, care va necesita o investiţie de 3,5 mil. euro. Investiţia, care va fi finanţată prin fonduri europene, trebuie finalizată până în octombrie 2012. Noua unitate de producţie va fi amplasată în imediata apropiere a unei alte unităţI de producţie deţinută de familia Paraschiv.

"Valoarea acestei investiţii este de 3,5 milioane de euro şi cu ajutorul ei vom mări capacitatea de producţie a fabricii de furaje (deja existente, n.red.) cu aproximativ 40 de procente", declară Iustin Paraschiv, unul dintre acţionari.

Fabrica de furaje a Pajo Holding de la Vâlcea a avut luna trecută cea mai mare producţie din istoria sa, respectiv 7.000 de tone.

"Se văd rezultatele noii echipe de management care a preluat fabrica de furaje a Pajo Holding, echipă ce şi-a început activitatea spre sfârşitul anului trecut", mai spune Paraschiv.

Capacitatea totală de producţie a celor două unităţI va ajunge, odată cu finalizarea noii investiţii, la 100 de mii de tone de furaje annual.

Pajo Holding, deţine atât activităţI în producţia de furaje cât şi activităţI de creştere a vitelor de carne. Familia Paraschiv deţine ferme în judeţul Prahova langă oraşul Mizil, anul trecut rulând 4.000 de capete. "Pentru acest an estimăm o creştere cu peste 10 procente a efectivelor, până la valoarea de 4500 de capete" declară Iustin Paraschiv. Pajo Holding, înfiinţat în anul 2006, a avut în 2010 - ultimul an pentru care există informaţii financiare - afaceri de 24,6 mil. lei (5,85 mil. euro).

Familia Paraschiv mai deţine companiile Ana şi Cornel (cu activităţi în industria mezelurilor), Carmistin (comerţ cu carne) şi Ladrisi Grup (abatorizare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO