Companii

Familia Korponay, cunoscută pentru că a vândut businessul Maravet către un gigant american, revine în forţă în prima ligă din piaţa de produse pentru animale printr-o achiziţie

Familia Korponay, cunoscută pentru că a vândut...

Autor: Cristina Roşca

29.08.2023, 00:07 3125

Familia Korponay, cunoscută pentru că a fondat, dezvoltat şi apoi vândut businessul Maravet, activ în domeniul produselor pentru animale, revine în forţă în prim-plan în acelaşi sector printr-o achiziţie.

Mai exact, firma Biovet Distribution SRL din Bucureşti, controlată de Ferenc Korponay (73%), Mihai Cristian Huziconschi (19%) şi Iudita Andreea Korponay (8%), preia compania Montero Vet SRL din judeţul Ilfov. Tranzacţia se află pe masa Consiliului Concurenţei pentru analiză şi aprobare.

Montero Vet, o firmă care comercializează produse farma­ceutice şi nonfarmaceutice pentru animale, este deţinută de un antreprenor sloven, Nazarij Ludvik Glavina, şi de românul Cristian Susmă, conform platformei de analiză a companiilor termene.ro. Biovet Distribution SRL se ocu­pă cu distribuţia angro de produse vete­rinare şi pentru îngrijirea animalelor, în special hrană pentru câini şi pisici şi suplimente ali­mentare, conform datelor de la Consiliul Concurenţei. Cele două companii sunt astfel active în aceeaşi industrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO