Companii

Familia Fiterman din Iaşi face 30 milioane euro din producţia de medicamente

Familia Fiterman din Iaşi face 30 milioane euro din...

Autor: Mirabela Tiron

28.06.2017, 00:07 2570

Producătorul de medicamente Fiterman Pharma, controlat de familia Fiterman din Iaşi, care deţine şi grupul medical Arcadia, a ajuns la o cifră de afaceri de 135 mil. lei (30 mil. euro) anul trecut şi un profit net de 25 mil. lei (5,6 mil. euro), arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Afacerile au crescut cu 31% faţă de anul anterior şi de mai bine de trei ori faţă de anul 2011, iar profitul a crescut cu 66% faţă de anul 2015, potrivit calculelor ZF.

Fiterman Pharma produce peste 100 de medicamente care acoperă 15 arii terapeutice (medicamente fără prescripţie), porivit datelor de pe site-ul companiei. Printre medicamentele produse se numără Uractiv, AleeFeet Gel, Sindoplast sau Imunotus, dar şi medi­camente pentru copii.

România a pierdut anul trecut o fabrică de medicamente cu vânzări de 100 mil. euro anual, după ce britanicii de la GlaxoSmithKline au decis să închidă fabrica din Braşov, iar în prezent Terapia Cluj a rămas singura fabrică de medicamente cu vânzări de peste 100 mil. euro pe an.

Familia Fitterman, una dintre cele mai bogate din zona Moldovei, mai controlează şi grupul medical Arcadia, un jucător de talie medie pe piaţa serviciilor medicale private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO