Companii

Faimar relocheaza fabrica si vinde terenul cu 5,7 mil. euro

13.09.2007, 13:43 26

Actionarii producatorului de ceramica Faimar Baia Mare au scos la vanzare terenul aferent unitatii de productie si a sediului companiei pentru 5,7 milioane de euro si au decis relocarea activitatii de productie intr-o alta locatie.
Terenul este amplasat in Baia Mare, pe bulevardul Bucuresti, unde sunt sediul firmei si unitatea de productie. Actionarii au decis mutarea sediului si a unitatii de productie intr-o perioada de un an intr-o alta locatie unde activitatea companiei va continua fara disponibilizari de personal.
Faimar Baia Mare are un capital de 2,3 milioane de lei, detinut potrivit ultimelor date disponibile, in proportie de 12,33% de PAS. Restul titlurilor sunt controlate de mai multe persoane fizice si juridice.
Compania a raportat anul trecut pierderi de peste 3,3 milioane de lei (circa un milion de euro), la o cifra de afaceri de 19,4 milioane de lei.
Compania este listata pe RASDAQ, ultimul pret la care s-au tranzactionat actiunile s-a ridicat la 0,23 lei. La aceasta valoare, capitalizarea bursiera a companiei este de circa 1,6 milioane de euro. Compania Faimar are o capacitate de productie de circa 5.000 de tone anual, cea mai mare parte fiind destinata pentru export. Compania Faimar a fost infiintata in 1979, iar in 1996 este privatizata prin metoda MEBO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO