Companii

Factura de combustibil a TAROM, peste 90 mil. dolari anual. Printre cei care vor alimenta avioanele companiei: Petrom, dar şi o firmă suceveană cunoscută pentru contracte cu statul

Factura de combustibil a TAROM, peste 90 mil. dolari...

Autor: Roxana Petrescu

13.11.2018, 19:00 1923
Aproape un sfert din cheltuielile totale ale TAROM, compania aeriană de stat, sunt reprezentate de achiziţiile de combustibil (kerosen), aceasta fiind cea mai importantă categorie de cost din „economia“ transportatorului aerian.
 
TAROM a semnat luna aceasta contracte de achiziţie de combustibil cu trei firme, Petrom, Air BP şi Eurospeed (Suceava), acestea devenind cei mai mari furnizori de combustibil pentru companie pe următorii doi ani.

„Combustibilii de aviaţie reprezintă cea mai mare cheltuială a companiei, ponderată la total cheltuieli, 24%. Următoarele două categorii sunt cheltuielile de handling, landing şi sur­vol, 20%, şi cheltuielile de personal, 14% din total“, au precizat re­prezentanţii TAROM.

Ţinând cont de faptul că în primele nouă luni ale anului barilul de petrol s-a scumpit cu circa 40% faţă de perioada similară a anului trecut, ponderea cheltuielilor cu combustibilul în total a crescut pentru TAROM de la 20% la 24% în perioada analizată, spune compania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO