Companii

Fabryo, producător de vopsele: Anul 2021 aduce o nouă situaţie, disponibilitatea limitată a materiilor prime

Fabryo, producător de vopsele: Anul 2021 aduce o nouă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.04.2021, 00:07 685

Dificultatea de aprovizionare cu materie primă este una dintre marile probleme cu care se confruntă in­dustria construcţiilor în 2021, spun oficialii producă­to­rului de lacuri şi vopsele Fabryo, achiziţionat în 2018 de gru­pul olandez AkzoNobel.

„Anul 2021 aduce o nouă situaţie: disponibilitatea limi­ta­tă a materiilor prime. Multe industrii au fost provocate de COVID-19 şi vor continua să fie, iar industria vopselelor şi a acoperirilor decorative nu este diferită. Constrângerile în dis­po­nibilitatea ambalajelor şi a materiilor prime, com­bi­nate cu vârfuri în cererea pentru produse au afectat con­si­derabil capacităţile din toată industria“, spune Călin Şomcutean, director comercial naţional la Fabryo.

Anul trecut, piaţa vopselelor decorative - incluzând vopsele lavabile, lacuri, emailuri şi tencuieli decorative - a fost relativ constantă din punctul de vedere al volumelor şi în uşoară creştere, de aproape 1%, ca valoare, spun reprezentanţii Fabryo, citând un studiu Interbiz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO