Companii

Fabricile din Sibiu ale Louis Vuitton şi-au dublat afacerile în ultimii doi ani, ajungând la 158 mil. euro, cu 1.000 de salariaţi

Fabricile din Sibiu ale Louis Vuitton şi-au dublat...

Autor: Cristina Roşca

27.10.2020, 19:15 1080

Gigantul din domeniul luxului LVMH, proprietarul Louis Vuitton, produce la Cisnădie şi Avrig în judeţul Sibiu componente de genţi în valoare de aproape 160 de milioane de lei, businessul celor două fabrici avansând cu peste 33% doar în ultimul an. În perioada 2017-2019, cifra de afaceri a firmei Somarest care operează businessul s-a dublat.

Afacerile au revenit pe un trend ascendent începând cu 2015, după câţiva ani de declin, atingând un nivel record. Pe acelaşi trend s-a situat şi numărul de salariaţi, care a ajuns la un pas de 1.000.

În cele două fabrici angajaţii români produc compo­nen­te pentru poşete (buzunare interioare, curele etc.), iar preţul final al unei poşete marca Louis Vuitton porneşte de la câteva sute de euro şi ajunge la 10.000 de euro, conform celor mai recente date ale ZF. Nu există infor­ma­ţii publice despre acest business, oficialii Louis Vuitton fiind extrem de discreţi când vine vorba de procesul de pro­ducţie. De altfel, niciun oficial al companiei Somarest nu a oferit vreodată un interviu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO