Companii

Fabrici de la zero în agrobusiness: investiţii de 35 milioane lei în nouă fabrici care produc hrană pentru animale

Fabrici de la zero în agrobusiness: investiţii de 35...

Autor: Florentina Niţu

04.01.2021, 19:45 469

♦ În viitorul Plan Naţional Strategic, România va avea la dispoziţie 6,7 miliarde de euro bani nerambursabili, la care se va adăuga suma de 750 de milioane de euro pentru spaţii de colectare, procesare şi depozitare.

În perioada 2015-2020, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fermierii au atras fonduri în valoare de 34,6 milioane de lei de la Uniunea Europeană, pentru a construi de la zero nouă fabrici de nutreţuri combinate (FNC-uri), în judeţe precum Brăila, Tulcea, Constanţa, Olt, Argeş sau Hunedoara, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor publicate pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

La nivel naţional, la finalul lunii septembrie 2019 erau 248 de fabrici autorizate pentru producţia de hrană pentru animale, arată datele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) consul­tate de ZF. Anul trecut, din fonduri europene au fost făcute trei FNC-uri, unu în Hunedoara, unu în Constanţa şi unu în Caraş-Severin, conform AFIR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO