Companii

Fabrica din Afumaţi a Ocean Fish trimite 20% din producţie la export

Fabrica din Afumaţi a Ocean Fish trimite 20% din...

Autor: Maria Tufan

10.08.2015, 00:07 4642

Producătorul de peşte şi preparate din peşte Ocean Fish, controlat de Ilie Busuioc (46 de ani), un antreprenor originar din Republica Moldova, trimite 20% din producţia fabricii din Afumaţi pe pieţele din Republica Moldova, Bulgaria şi Italia, lista urmând să se extindă.

Compania, activă pe o piaţă de 380 de milioane de lei anual (85 mil. euro), a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei (15 mil. euro), încasările în unele luni fiind cu 35% până la 65% mai mari comparativ cu perioada similară din 2014. Anul trecut Ocean Fish a avut o cifră de afaceri de 120 de milioane de lei (26 mil. euro).

„În acest moment cererile sunt mai mari decât capacitatea noastră de producţie. De la începutul anului avem aproximativ şase-şapte milioane de lei pe care le-am pierdut pentru că nu avem suficienţi oameni. Am angajat 30 de oameni în primele şase luni şi căutăm în continuare personal pentru a face faţă producţiei“, a declarat Adrian Niţica, managerul general al Ocean Fish.

Un român mănâncă în medie 3,9 kg de peşte anual, în vreme ce media europeană ajunge la 12-14 kg pe cap de locuitor, potrivit reprezentanţilor Ocean Fish. Principalii jucă­tori în industria prelucrării peştelui din România sunt Ocean Fish, Negro 2000, Pescado Grup sau Pomarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO