Companii

Fabrica de paine Titan si-a majorat profitul cu 75% fara a recurge la disponibilizari

Fabrica de paine Titan si-a majorat profitul cu 75% fara a recurge la disponibilizari
16.08.2009, 16:25 300

Producatorul din industria de morarit si panificatie Titan, detinut de compania austriaca LLI, a inregistrat in primul semestru venituri de 115 milioane de lei (28 de milioane de euro), in scadere cu 25,67% fata de intervalul similar al anului trecut, in timp ce profitul net a avansat cu 76,6%, la 5,02 milioane de lei.

"Scaderea puternica a cifrei de afaceri este reflectata in preturi, fiind doar o reducere minora a volumului total", a declarat pentru ZF Stefanos Krommydas, directorul general al producatorului de panificatie. El a explicat ca avansul profitului net se datoreaza concentrarii pe eficientizarea businessului si nu pe volume.

"In aceasta perioada nu am disponibilizat angajati ,dimpotriva avem cu 70 de angajati mai multi decat in perioada precedenta", a completat directorul general al Titan care a spus ca firma nu a mai renuntat la nicio activitate de la inceputul acestui an.

In toamna lui 2008, producatorul a renuntat la sectia de paste fainoase care avea o contributie nesemnificativa, sub 5%, in business.

Compania a deschis in prima jumatate a anului cinci magazine, toate situate in cartierul Drumul Taberei din Capitala, ca parte a extinderii propriei retele de retail cu zece spatii in acest an. "Deschidem magazine grupate pe zone", a explicat Krommydas. In 2008, reteaua de retail Belforno s-a extins cu sapte spatii, ajungand la circa 35 de magazine la inceputul acestui an. Pe termen mediu, compania si-a propus sa dubleze lantul de retail la 70 de magazine.

Titan a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 294,3 milioane de lei (79,9 mil. euro), in crestere cu 23% fata de rezultatele inregistrate cu un an in urma. Profitul net cu care Titan a finalizat anul trecut a fost de 9,8 milioane de lei (2,6 milioane de euro), cu aproximativ 10% mai mic decat cel obtinut in 2007.

Pachetul majoritar al Titan, fosta Loulis Romania, a fost achizitionat in vara anului 2007 de compania austriaca Leipnik Lundenburger Invest (LLI), controlata de grupul Raiffeisen. In 2008, LLI a achizitionat inca 30% din actiunile Titan, detinand in prezent peste 97% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO