Companii

Fabrica de lemn Kastamonu din Reghin: Oamenii care stau acasă şi îşi îmbunătăţesc locuinţele sunt motorul principal al cererii crescute

Fabrica de lemn Kastamonu din Reghin: Oamenii care stau...

Autor: Laurentiu Cotu

26.05.2021, 19:30 313

♦ Turcii de la Kastamonu au avut afaceri de peste 194 mil. lei în T1/2021, plus 19%, la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin.

Kastamonu România (fosta Prolemn), controlată de firma Kasta­monu Entegre din Turcia, a raportat pentru primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 194,3 mil. lei (aproximativ 40 mil. euro), în creştere cu peste 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calc­ulelor făcute de ZF pe baza datelor tran­smise de com­panie. Kastamonu România a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 136 mil. euro, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul anterior, potrivit datelor transmise de producătorul din Reghin.

„Succesul comercial se datorează, pe de o parte, consolidării parteneriatelor existente, dar şi dezvoltării de noi pieţe de desfacere la export. Pe fondul limitărilor condiţiilor de călătorie, al opţiunii extinse pentru lucrul de acasă, comportamentul consumatorului s-a adaptat la nevoile de îmbunătăţire a spaţiului domestic, fiind, din punctul nostru de vedere, motorul principal al cererii crescute, atât la nivel local, cât şi regional“, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii com­paniei Kastamonu România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO