Companii

Fabrica de conserve a lui Raul Ciurtin a avut vânzări de 2 mil. euro

Fabrica de conserve a lui Raul Ciurtin a avut vânzări de 2 mil. euro
16.06.2010, 23:35 739

Prefera Foods, producătorul de pateuri şi conserve din carne dinAlba Iulia înfiinţat în urmă cu doi ani de Raul Ciurtin (desen) -unul dintre principalii acţionari ai producătorului de lactateAlbalact, a înregistrat în 2009, primul an complet de funcţionare,o cifră de afaceri de două milioane de euro. "Printre obiectivelepe care le avem pentru acest an se regăsesc atât obţinerea uneicifre de afaceri de şase milioane de euro, cât şi creştereavarietăţii produselor din portofoliu şi creşterea profituluireinvestit", a declarat Ioan Dîrzu, directorul general şi acţionaral Prefera Foods.

Mărcile Prefera Foods, Meniu (situată pe segmentul economic) şiCămara cu bucate (situată pe segmentul premium), au în prezent oacoperire naţională de 85%, fiind comercializate în 35 de judeţe,iar directorul general al companiei susţine că un alt obiectivpentru anul acesta îl reprezintă atingerea unei distribuţiinaţionale.

"În primele trei luni ale acestui an am reuşit să trecem peprofit şi datorită acestui fapt s-a investit în mijloace proprii dedistribuţie", a completat managerul Prefera Foods.

Reprezentanţii companiei nu au dezvăluit însă cotele de piaţă pecare cele două mărci le deţin, nici volumul realizat în ultimul ande cele două.

"Investim în momentul de faţă în alte câteva produse care vor fiîn premieră pe piaţă. Lansarea celui de-al treilea brand va avealoc în luna iulie a acestui an", a mai spus managerul companieicare are în acest moment 70 de angajaţi, mai mult decât dublu faţăde numărul de persoane care lucrau în cadrul Prefera Foods în varaanului trecut.

Produsele Prefera sunt comercializate atât în retailultradiţional, cât şi în lanţurile de magazine din retailul modernCarrefour, Auchan, Selgros, Interex şi Mega-Image. "Suntem îndiscuţii avansate şi cu ceilalţi retaileri. În ceea ce priveştevânzarea prin intermediul comerţului modern şi vânzarea prinintermediul comerţului tradiţional, aceasta este proporţională,50%-50%", a mai spus Dîrzu. Anterior, reprezentanţii companiei audeclarat că după ce îşi vor atinge obiectivele de dezvoltare peplan local, vor lua în considerare şi exportul.

Patru companii vând conserve de 75 mil.euro

Principalii producători de conserve din carne sunt în acestmoment companiile Scandia Română, Hame România, Orkla Foods (cubrandul Ardealul) şi Glina (cu brandul Mandy), cei patru jucătorirulând afaceri de peste 75 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO