Companii

De la fabrică de confecţii cu sute de angajaţi închisă, la producţia de măşti. Fabrica Time International din Alexandria s-a orientat către producţia de măşti şi scoate 3,5 mil. măşti lunar. Din peste 500 de angajaţi în 2019, în actuala structură mai lucrează 50 de oameni

Time International a deţinut în România două fabrici, iar în aprilie 2020 şi-a reorientat producţia spre o nouă nişă în contextul pandemic - măştile.

Time International a deţinut în România două fabrici, iar în aprilie 2020 şi-a reorientat producţia spre o nouă nişă în contextul pandemic - măştile.

Autor: Georgiana Mihalache

06.09.2021, 19:30 263

„Am renunţat la activitatea de confecţii înainte să ne gândim să ne apucăm de măşti pentru că au crescut mult costurile. Industria nu mai are viitor în România“, spune directorul general al fabricii, Cristian Dumitrescu.

Time International, fosta Filatură, cu unităţi de producţie în Alexandria, judeţul Teleorman, a mizat pe producţia de măşti în locul confecţiilor textile, industria în care a început activitatea în urmă cu 27 de ani.

Costurile crescute pentru a rezista în industria textilă au determinat conducerea companiei să oprească activitatea în februarie 2020, însă două luni mai târziu, în urma nevoii de măşti pe piaţa locală, porţile fabricii s-au redeschis pentru o nouă nişă de producţie - măştile de protecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO