LIVE: Care este povestea antreprenoarei din spatele cunoscutului magiun de Topoloveni? Urmăreşte emisiunea Femei în Business cu Bibiana Stanciulov, directorul companiei Sonipex - Fabrica de magiun de la Topoloveni
Companii

Fabrica Chimsport a produs în două decenii 12 milioane de clăpari Salomon şi Amer. În medie, în fiecare an 600.000 de noi schiori au purtat clăpari „made in Orăştie“

♦ Unitatea de producţie de la Orăştie a fost cumpărată de grupul Amer în acest an şi continuă dezvoltarea.

Fabrica Chimsport de la Orăştie, ce a fost preluată de grupul Amer în 2020, a produs în ultimii 20 de ani peste 12 mi­lioane de clă­pari. Aceas­tă uni­tate de pro­du­c­ţie a realizat în toată această pe­ri­oa­dă clăpari sub bran­durile Salo­mon şi Atomic, am­bele mărci din portofoliul gru­pului Amer.  Ast­fel, în me­die, în fiecare an, 600.000 de noi schiori au purtat clăpari „made in Orăştie“.

Iniţial fabrica funcţiona în sistem de lohn, însă din 2020 grupul finlandezo-chinez va produce direct pe plan local. Amer a cumpărat fabrica de la grupul local Chimica – ce deţinea firma Chimsport - cu tot cu echi­pa­mente şi oameni, în total circa 600 de sala­ri­aţi. Grupul mai are şi alţi fur­nizori de clăpari pe plan local, dar fa­brica din Orăştie era unul dintre cei mai mari parte­neri, exis­tând o rela­ţie de lungă du­rată.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.