Companii

EY România: Deşi mult aşteptate, listările companiilor de stat au fost amânate din nou ca urmare a votului parlamentar de a îngheţa temporar vânzarea oricărei părţi a companiilor de stat

Florin Vasilică

Florin Vasilică

Autor: Roxana Rosu

19.08.2020, 12:21 211

Pandemia de COVID-19 a dus la scăderea numărului şi valorii tranzacţiilor în prima jumătate din 2020 pe plan global, dar analiştii se aşteaptă la revenirea semnificativă a listărilor în a doua parte a anului, arată raportul trimestrial EY.

Activitatea IPO globală s-a redus dramatic în lunile aprilie şi mai, înregistrând o scădere de 48% a volumului tranzacţiilor (97 de tranzacţii) şi o diminuare de 67% a valorii tranzacţiilor (13,2 miliarde USD) în comparaţie cu lunile aprilie şi mai din anul 2019.

Deşi în luna iunie s-a înregistrat o intensificare a tranzacţiilor, activitatea IPO globală din prima jumătate a anului a fost apatică la bursele din America de Nord şi de Sud şi EMEIA şi a înregistrat o creştere în zona Asia-Pacific.

„În România, piaţa de capital s-a dezvoltat semnificativ în ultima perioadă în direcţia emisiunilor de obligaţiuni, comparativ cu zona de IPO-uri, unde ritmul este în continuare unul lent. Prima jumătate a anului 2020 a fost afectată puternic de extinderea virusului COVID-19, mai ales din perspectiva IPO-urilor. Deşi mult aşteptate, listările companiilor de stat au fost amânate din nou ca urmare a votului parlamentar de a îngheţa temporar vânzarea oricărei părţi a companiilor de stat”, a declarat Florin Vasilică, Lider al Departamentului Strategie şi Tranzacţii, EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO