Caută doar în titlu
Vezi galeria foto
(2 poze)
Companii

EY: Numărul de locuitori de 65 de ani şi peste din oraşele României a crescut cu 51% în ultimii 20 de ani, depăşind 1 milion în 2018. Care sunt cele mai ”tinere” şi mai ”îmbătrânite”oraşe?

Media de vârstă din oraşele româneşti cu peste 100.000 de locuitori depăşeşte media naţională, fiind de 42,3 ani versus 41,2 ani la nivelul României, cele mai ”tinere” oraşe fiind Suceava, Iaşi şi Botoşani, în timp ce cele mai îmbătrânite sunt Brăila, Braşov şi Ploieşti, potrivit unei analize realizată de EY.

În ultimii cinci ani, ponderea segmentului tânăr (sub 15 ani) în populaţia totală a scăzut progresiv, ajungând la 14,8% în 2018. Pe de altă parte, numărul românilor de peste 65 de ani l-a depăşit pe al celor sub 15 ani începând cu anul 2014. Vârsta medie în România a crescut cu aproximativ 4 ani în ultimele două decenii, ajungând la 41 ani în 2018. În aceeaşi perioadă, s-a înregistrat cel mai mare procent de persoane în vârstă în rândul populaţiei urbane româneşti, una din şase persoane având peste 65 de ani în 2018.

Mai mult, media de vârstă creşte şi mai mult în cazul oraşelor mai mari, cu toate că acestea beneficiază, de obicei, de existenţa unor ancore, cum ar fi diversele instituţii şi universităţi, spitale sau obiective culturale care reprezintă toate un punct de atracţie pentru tineri.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.