Companii

Extinderea tripleaza afacerile Staer International

15.12.2005, 19:39 22

Producatorul de mobila Staer International estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 24 mil. euro, aproape tripla fata de anul precedent.

"Motivul principal care a stat la baza acestei cresteri il reprezinta dezvoltarea retelei proprii de retail, de la 10 showroom-uri la inceputul anului la 30 de showroom-uri la sfarsitul lunii noiembrie", a declarat Stefan Nicolae, directorul general al companiei.

El a adaugat ca pana la sfarsitul lui ianurie 2006, numarul acestora va ajunge la 40, printre locatiile vizate numarandu-se si Arad, Botosani, Cluj, Deva, Onesti, Bacau. In primele 11 luni ale anului compania a raportat vanzari de aproximativ 21 de milioane de euro.

Pentru acest an Staer International a alocat un buget de investitii de 4 milioane de euro destinat dezvoltarii capacitatii de productie si transport si spatiilor comerciale.

Pentru anul viitor, compania are in plan investitii de 5 milioane de euro, bani proveniti din surse proprii.

Staer intentioneaza sa se orienteze si catre export, dupa ce compania isi va consolida piata interna, a adaugat directorul general al companiei. El crede ca pe viitor piata autohtona de mobila va fi puternic marcata de concurenta reprezentata de jucatorii internationali.

"Deja exista pe piata romaneasca destule firme care produc pentru companii puternice europene. Demna de luat in seama este si anuntata deschidere in Romania a unui show-room Ikea", a mai spus Nicolae.

La aceasta se adauga evolutia crescatoare a preturilor la combustibili si utilitati care se vor constitui in adevarate "pietre de incercare" pentru producatorii si comerciantii de mobilier din Romania, considera oficialul.

Compania a fost infiintata in 1992 sub numele de Prodex AER, cu un asociat unic si un numar de sase angajati, avand ca obiect de activitate productia de mobilier tapitat. In prezent compania are 750 de salariati, capacitati de productie care se intind pe o suprafata de 40.000 de metri patrati si un parc auto de 41 de autovehicule.

Rezultatele foarte bune pentru companie vin intr-o perioada dificila pentru industria de mobila in ansamblu, majoritatea jucatorilor care activeaza si pe piete straine raportand pierderi considerabile pe primele noua luni ale anului. Astfel, conform datelor furnizate de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, exporturile romanesti calculate in lei au scazut in primele noua luni ale anului cu aproximativ 2,9% fata de perioada similara din 2004. ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO