Companii

Extinderea şi noile contracte au ridicat afacerea Somaco

06.07.2010, 23:10 39

ProducÂtorul de materiale de construcţii Somaco GrupPrefabricate, deţinut de fondul de investiţii suedez OresaVentures, a înregistrat în primul semestru o creştere de peste 20%a vânzărilor de prefabricate şi cu 5-6% pentru vânzările de BCA,comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Compania susţine că a reuşit să majoreze vânzările datorităextinderii teritoriale pe piaţa de BCA şi schimbării strategiei pesegmentul de prefabricate. Compania a înregistrat anul trecut ocifră de afaceri de 50 mil. lei (11,8 mil. euro) şi activează pepieţele de BCA şi prefabricate.
"În 2010 vizăm o creştere de 10% pentru volumul vânzărilor la BCAşi o creştere de 30% pentru prefabricate. Somaco creşte volumelevândute datorită îmbunătăţirii competitivităţii produselor şiserviciilor oferite şi investiţiilor făcute în retehnologizareafabricilor", afirmă Gabriel Colobaţiu, directorul general alcompaniei, care nu a precizat care va fi evoluţia businessuluitotal al Somaco.
Compania a câştigat în ultimul an cinci contracte pentru livrareade prefabricate pentru clădiri industriale şi comerciale.Majoritatea proiectelor câştigate sunt construcţii noi incluse înstrategia de extindere a reţelelor de hipermagazine: OBI (lângăPolicolor Bucureşti), Baumax (Constanţa şi Bucureşti - Chitilei),Hornbach (Baloteşti) şi Millenium Logistic Parc Bucureşti.
"Începând cu anul 2009 am regândit strategia pentru prefabricate.Nu mai oferim doar structuri prefabricate, ci soluţii integratecare cuprind: servicii de proiectare, execuţie, transport şimontare. Am investit în creşterea expertizei echipei noastre şi amtrecut la un serviciu orientat către client cu înţelegereaproblemelor specifice şantierelor locale", afirmă Colobaţiu.
El consideră că piaţa prefabricatelor este încă într-un stadiuincipient şi a fost temporar încetinită de criza economică, maiales de partea de infrastructură. Piata prefabricatelor a suferitîn 2009 o contracţie cu 60-70% faţă de 2008, fiind una dintre celemai afectate din sectorul construcţiilor.
"Previzionăm o stagnare a pieţei prefabricatelor în 2010 ca mărimea volumelor vândute, dar noi ne aşteptăm la o creştere a volumuluide vânzări cu până la 30%, având în vedere că suntem unul din ceitrei-patru jucători care pot livra soluţii complete, iar fabricilenoastre sunt bine poziţionate pentru a fi foarte competitive înzona de est, dar şi în zona Capitalei", explică Colobaţiu.
Somaco deţine două unităţi de producţie de prefabricate în Buzău şiRoman, precum şi o fabrică de BCA la Adjud.
Somaco Grup Prefabricate, care are 400 de angajaţi, reprezintăreunirea într-o singură firmă a trei fabrici pe care fondul deinvestiţii Oresa Ventures, prin subsidiara Sonriso Investments SRL,le-a achiziţionat în septembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO