Companii

Exportul şi importul de bere au revenit pe plus în primul an de pandemie, însă ritmul e diferit. Importul a crescut cu 30%, exportul doar cu 8%

Exportul şi importul de bere au revenit pe plus în...

Autor: Cristina Roşca

10.09.2021, 16:30 226

♦ Berea este una dintre puţinele pieţe unde producţia internă asigură 97% din consumul local.

România a importat anul trecut 65 de milioane de litri de bere, cu 30% mai mult decât în 2019, ultimul an de dinainte de pandemie. Exportul s-a situat şi el pe un trend ascendent, creşterea fiind de 8%, până la 53 mil. litri.

Astfel, primul an de pandemie a făcut ca ambii indicatori să revină pe plus după ce în 2019 existase o scădere ce indica faptul că tot mai mult industria de bere se bazează pe consum local, iar clienţii preferă producţia autohtonă. Berea este una dintre puţinele pieţe unde producţia internă asigură aproape 97% din consumul local.

„În ciuda unei creşteri a importurilor pe parcursul anului 2020 de 0,15 milioane hl, atingând un total de 0,65 milioane hl (65 mil. litri), piaţa locală a berii continuă să îşi păstreze caracterul profund naţional, ponderea producţiei locale rămâne de circa 97% din consumul intern“, potrivit Asociaţiei Berarii României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO