Companii

EximBank finanţează tentativa lui Gruia Stoica de a prelua compania de marfă din Bulgaria

Foto Silviu Matei

Autor: Mirabela Tiron

13.06.2013, 09:00 321

EximBank a aprobat un pachet de finanţare şi garanţii pentru compania Grup Feroviar Român (GFR), controlată de Gruia Stoica, în vederea achiziţionării BDZ Freight Services EOOD Bulgaria, compania naţională de transport feroviar.

„Parteneriatul strategic dintre GFR şi EximBank se orientează către alte ţinte de interes din afara României, pe de o parte, şi către activitatea curentă a companiei pe de alta, însă nu ia în considerare, sub nicio formă, o implicare în privatizările din România, nici acum, nici în viitor. Orice companie din România capabilă să-şi extindă activitatea în afara ţării este un potenţial partener al EximBank“, a declarat Traian Halalai, preşedintele EximBank.

GFR a intrat în cursa pentru privatizarea companiei BDZ din Bulgaria dar şi în cea pentru privatizarea CFR Marfă. La finele lunii decembrie anul trecut presa bulgară a anunţat că şapte investitori sunt interesaţi să preia divizia de marfă a BDZ, printre care compania rusă de stat RZD şi Grup Feroviar Român.  Grup Feroviar Român (GFR), parte a grupului Grampet, a avut în 2011 afaceri de 761 milioane de lei (176 mil. euro) şi un profit de 28,9 milioane de lei la 2.386 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO