Companii

Exclusiv ZF: Top 50 exportatori cu capital privat românesc. Aramis Invest este noul lider

Exclusiv ZF: Top 50 exportatori cu capital privat...

Autor: Dana Ciriperu

19.02.2015, 00:07 1830

Producătorul de mobilă Aramis Invest din judeţul Maramureş, cu aproape 3.000 de salariaţi, a devenit anul trecut cel mai mare exportator cu capital privat românesc, detronând compania Interagro, potrivit unui top realizat de ZF pe baza datelor de la INS.

Cei mai mari cinci exportatori controlaţi de antreprenori -, Aramis Invest (mobilă), Interagro SRL şi SA (cereale), Gersim Impex (telecom), Astra Vagoane Călători (producţia de vagoane)- au trimis anul trecut pe pieţele externe produse cu o valoare estimată de ZF la 500-600 mil. euro, în timp ce primele cinci multinaţionale au avut exporturi de cel puţin cincisprezece ori mai mari.

Anul 2014 a adus un nivel record al exporturilor României, de 52,5 mld. euro, dar dependenţa de multinaţionale se accentuează, în condiţiile în care o singură companie cu capital privat românesc- Aramis Invest din Baia Mare – a reuşit anul trecut să exporte produse cu o valoare de peste 100 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.  Top 50 exportatori cu capital privat românesc trimit produse cu o valoare estimată la 1-1,5 mld. euro anual pe pieţele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO