Companii

Evaluari DTZ Echinox de 120 mil. euro in T1

26.05.2006, 00:00 19

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a facut in primul trimestru (T1) evaluari pentru proiecte in valoare de 120 mil. euro, in crestere cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.

"Majoritatea investitorilor straini au fost atrasi de oportunitatile de investitii din Romania, in conditiile in care randamentul plasamentelor este mai ridicat fata de tarile din Europa de Est, precum Cehia, Ungaria si Polonia", afirma reprezentantii DTZ Echinox.

Compania evalueaza proprietati comerciale, imobile de birouri si spatii de retail, parcuri logistice si terenuri. In 2004, compania a avut venituri totale de aproximativ 170.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

Compania a intermediat una din-tre cele mai mari tranzactii de anul trecut, prin care HP a inchiriat un spatiu in imobilul de birouri Bucharest Financial Plaza. DTZ Echinox a fost consultant al tranzactiilor facute de fondul austriac de investitii Europolis pe piata romaneasca - cumpararea in 2003 a imobilului de birouri Europe House, iar in 2004 a proiectului logistic Cefin Logistic Park.

Compania imobiliara DTZ Echinox a raportat pentru primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri in crestere cu 100% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, ca urmare a cresterii activitatilor departamentelor de terenuri, investitii si spatii industriale.

Principalii concurenti ai companiei pe piata imobiliara romaneasca sunt firme precum CB Richard Ellis, Colliers International, Eurisko sau Regatta.

Compania DTZ Echinox a fost infiintata in 2002, in urma fuziunii companiei locale de consultanta Echinox Consulting cu grupul britanic DTZ, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de consultanta imobiliara din Europa Centrala si de Est, avand birouri in Polonia, Ungaria, Cehia, Austria, Rusia si Ungaria. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO