Companii

Euromall urca investitia la Galati la 45 mil. euro

06.09.2006, 18:53 21

Grupul de investitori francezi Union Investitii a inceput constructia celui de-al doilea complex comercial Euromall din Romania la Galati, investitia totala ridicandu-se la 45 de milioane de euro.
"La inceput am estimat investitii de 40 de milioane de euro, dar cererea foarte mare venita din partea chiriasilor ne-a determinat sa marim spatiul comercial", a declarat Tomer Barhom, partenerul responsabil cu supravegherea proiectarii si a lucrarilor de construire a Euromall.
Potrivit companiei, terenul pe care se va realiza constructia valora circa 2,5 mil. euro, pretul fiind mai mare decat in anii anteriori, deoarece economia in crestere a atras cu timpul din ce in ce mai multi investitori.
"In momentul de fata nu putem compara Bucurestiul cu Londra sau cu alte capitale dezvoltate ale Europei, dar in trei-patru ani va mai exista o diferenta foarte mica. Este vizibil ca economia romaneasca se dezvolta continuu", a spus Barhom. El considera ca stilul de viata din Romania atrage foarte multi investitori.
"Acum cativa ani era greu sa atragi companii care sa investeasca in Romania, cu toate ca exista o serie importanta de oportunitati. Astazi situatia s-a schimbat. Sunt bani, dar se iveste foarte greu ocazia unor contracte", a explicat Barhom.
Complexul comercial va fi construit pe o suprafata de 52.000 de metri patrati, dintre care 23.000 mp reprezinta suprafata inchi-riabila. Pana in prezent Union Investitii a semnat contracte pentru circa 40% din suprafata inchiriabila. Printre brandurile care vor fi prezente in euromall-ul de la Galati se numara KFC, Leonardo, B&B Collection, Bigotti, Coffe House, Fashion Caffe, Inmedio si Melli Melo.
Euromall va fi deschis in luna octombrie 2008. Constructia primului Euromall a inceput in 2005 la Pitesti. Mall-ul este dezvoltat de Flash Consulting Invest, o alta companie a grupului de investitii francez. Euromall Pitesti, a carui investitie totala va ajunge la 30 mil. euro, va fi deschis la inceputul anului viitor.
Union Investitii si Flash Consulting Invest sunt companii de investitii cu capital francez, fondate de un grup de investitori francezi care detin un lant de 27 de complexuri comerciale in Franta, Gigastore, care au raportat in 2004 afaceri de 125 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO