Companii

Euro Habitat va castiga 20 mil. euro din investitia in Planorama

09.06.2006, 00:00 157

Compania de dezvoltare imobiliara Euro Habitat estimeaza ca va obtine aproximativ 90 de milioane de euro din vanzarea a peste 1.000 de apartamente din cadrul complexului rezidential Planorama din Capitala, in conditiile in care investitia implicata este sirtuata la circa 70 de milioane de euro.

Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul are o suprafata de 20.000 de metri patrati si a fost cumparat cu 5 mil. euro, potrivit lui Eitan Eldar, proprietarul companiei de imobiliare Euro Habitat. Acelasi teren valoreaza acum de trei ori mai mult, spun oficialii companiei. De la inceputul anului au fost vandute peste 150 de locuinte in cadrul complexului rezidential situat in cartierul Doamna Ghica. Cele patru blocuri de apartamente inalte de 58 de metri vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2008.

Locuintele vor avea suprafate cuprinse intre 50 si 125 de metri patrati, iar preturile apartamentelor variaza intre 33.380 de euro si 120.000 de euro, suma care include TVA.

Euro Habitat face parte din grupul BSR Engineering and Developmnent, al carui actionar majoritar este Eitan Eldar.

BSR desfasoara activitati imobiliare in opt state din Europa Centrala si de Est, dintre care Cipru, Letonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Bulgaria. Grupul a mai investit in Romania acum patru ani, intr-o cladire de birouri din Baneasa care a fost vanduta acum cateva luni, si are in vedere o noua investitie imobiliara in Romania, in zona Gradinii Botanice.

Compania a semnat deja un contract pentru achizitionarea unui teren de 35.000 de metri patrati.

Constructiile, care sunt deocamdata in faza de proiect, vor fi demarate anul viitor. "Planorama a fost doar investitia mea, complexul pe care speram sa incepem sa-l construim anul viitor va fi investitia grupului", a declarat Eldar. Totodata Eldar a afirmat ca, in functie de vanzarile apartamentelor din complexul rezidential, ar putea sa investeasca si in alte orase din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO