Companii

Eturia: Cererea pentru circuite turistice a crescut cu 10-15% în 2019 faţă de 2018

Eturia: Cererea pentru circuite turistice a crescut cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.05.2019, 16:38 68

Sorin Stoica, CEO Eturia, agenţie de turism specializată în vacanţe în destinaţii exotice, a observat că profilul turistului român, precum şi deciziile de cumpărare se modifică în mod firesc, în fiecare an, astfel că a constatat o creştere cu 10-15% a interesului călatorului roman pentru circuite

„Astfel, clienţii noştri aleg circuitele clasice concepute pentru a vizita atracţiile de top dintr-o ţară într-un interval de timp mai scurt la un buget rezonabil, dar şi circuitele multi-ţări, care combină experienţe din două sau mai multe ţări. Nici colecţia de circuite adventure sau safari, nu este neglijată de către turisti, care aleg astfel de programe pentru adrenalina si experienţele memorabile. Am remarcat faptul că tot mai multi clienţi îşi doresc să exploreze lumea evitând traseele clasice aglomerate, asa că aleg circuitele "off the beaten track“, a spus Sorin Stoica.

Cuplurile pe de o parte, dar şi persoanele singure reprezintă publicul ţintă pentru vacanţă de tip circuit. Turistul român care alege circuitele cu sau fără însoţitor îşi doreşte să călătorească alături de alţi turişti pentru a împărtasi entuziasmul de a descoperi impreuna destinaţia aleasă. Şi familiile cu copii mai mari de 10 ani aleg circuite, aceasta fiind vârsta la care copii încep să fie interesaţi de civilizaţii sau de anumite obiective, numărul acestora crescând în fiecare an. 

„Atu-urile unui circuit versus o vacanţă de oraş + plajă, sau alt tip de sejur sunt multiple. Astfel, doar în cadrul unui circuit poţi descoperi cu adevărat o destinaţie, itinerarele sunt concepute astfel încât să includă toate atractiile ce trebuie vazute la destinaţie”.

Înfiinţată în anul 2007, Eturia are în acest moment peste 57 de angajati şi 3 sedii în: Bucuresti, Piatra Neamt şi Cluj. În anul 2018, Eturia a înregistrat o cifr1 de afaceri de 12 milioane de euro, iar în 2019 prevede o creştere de 20% comparativ cu 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO