Companii

Eric Kish pleaca din Rompetrol: Gata! Am muncit destul. 10 ani au fost de ajuns!

Eric Kish pleaca din Rompetrol: Gata! Am muncit destul. 10 ani au fost de ajuns!

Eric Kish, 45 de ani, unul dintre primii angajati ai Rompetrol

27.07.2009, 17:31 1409

Eric Kish, 45 de ani, unul dintre primii angajati ai Rompetrol care a lucrat alaturi de Dinu Patriciu timp de 10 ani la construirea grupului petrolier ajuns azi la afaceri de 8,7 mld. $, a renuntat ieri la functia de senior vicepresedinte al grupului pentru companiile de servicii si functii suport, parasind astfel complet compania.

Kish, un om cheie al grupului, spune ca plecarea sa nu are legatura cu retragerea lui Patriciu din afacerea Rompetrol, decizia fiind luata de mai multa vreme. De acum inainte fostul ofiter de tancuri in armata israeliana se gandeste la o luna de concediu, pe un iaht eventual, unde va analiza daca mai merita sau nu sa fie vreodata angajat.

 

De zece ani in Rompetrol

"Era momentul pentru acest lucru. Gata! S-a terminat! Am muncit destul. Zece ani au fost de ajuns. Acum voi lua o mare pauza, pana la inceputul lui septembrie, timp in care voi sta probabil pe un iaht. Era o decizie luata de mult timp si nu are nicio legatura cu iesirea lui Patriciu din afacerea Rompetrol", spune Kish.

Eric Kish facea parte din echipa de conducere a Rompetrol inca din 1998, fiind unul dintre primii manageri recrutati de Dinu Patriciu. Acesta a fost directorul rafinariei Petromidia in perioada 2001-2005, fiind responsabil pentru restructurarea din temelii a unitatii dupa achizitia acesteia de catre Rompetrol. Ulterior a ocupat functia de vicepresedinte pe marketing si retail al grupului, iar de la inceputul lunii aprilie, anul acesta, el a preluat functia de vicepresedinte pentru companiile de servicii si functii suport. Pe partea de marketing, Kish a coordonat extinderea retelei de benzinarii a Rompetrol, de la un numar de 11 statii, cate avea Petromidia la momentul preluarii de catre Rompetrol, pana la un numar de 450 de statii azi, in Romania.

 

Kish: Nu duc lipsa de activitati

"Sunt foarte multe oportunitati pentru mine si am si afacerile mele de care sa ma ocup. Nu duc lipsa de activitate mai ales ca in aceasta perioada toata lumea cauta oameni potriviti pentru procese de restructurare, iar la acest lucru ma pricep", spune Kish. Familia Kish detine grupul de firme Smartree, care reuneste trei companii distincte cu afaceri de 10 milioane de euro si o rata a profitului operational de 32%. Pe scurt, firmele din grup sunt urmatoarele: Smartree care se ocupa de servicii de outsourcing pentru procese de resurse umane, cum ar fi salarizarea, si administrarea de personal, Smartree Management Services, care se ocupa de leasing de personal, si Smartree Technologies, care a pus pe picioare un soft de resurse umane, MyStaff, care a fost lansat la sfarsitul lunii aprilie in SUA. Fostul manager al Rompetrol mai detine un pachet de actiuni si in cadrul Brandient, cea mai importanta agentie specializata in consultanta si design de brand de pe piata locala.

 

Eu nu sunt voluntarul de serviciu al lui Patriciu

Kish spune ca pana acum nu a primit nicio oferta din partea lui Dinu Patriciu pentru a-l urma pe omul de afaceri in businessurile pe care a inceput sa le construiasca. "Eu nu sunt voluntarul de serviciu a lui Patriciu. Nu am primit nicio oferta pana acum. Ne intelegem bine in continuare, dar nu am avut astfel de discutii", a mai precizat Kish.

La sfarsitul lunii iunie, Patriciu a decis sa vanda si pachetul de 25% pe care-l mai detinea in Rompetrol catre compania de stat kazaha KazMunaiGaz. "Noi am fost o echipa de tranzitie in dezvoltarea Rompetrol, iar deznodamantul a fost unul normal. Nu stau intr-o companie ca sa stau. A fost de ajuns. Trebuie sa mai vina si tineret din urma", a mai spus Kish.

Pana acum, potrivit informatiilor existente, Patriciu i-a luat alaturi de el in dezvoltarea afacerilor in care este implicat dupa retragerea din Rompetrol pe Peter Hamilton, fost vicepresedinte pe explorare si productie din cadrul grupului, si pe Dorin Marian, fost sef al cancelariei Tariceanu, si el la randul sau ex-angajat al Rompetrol.

Un alt manager care a declarat ca va analiza extrem de serios o eventuala oferta din partea lui Patriciu este Andre Naniche, director general executiv adjunct al grupului.

 

Cine este Eric Kish

  • Are 45 de ani
  • A fost ofiter de tancuri in armata israeliana
  • Timp de 10 ani a ocupat functii de conducere in grupul Rompetrol
  • Intre 2001-2005 a fost directorul general al Petromidia
  • Pana in aprilie anul acesta a fost vicepresedintele de marketing si retail al Rompetrol
  • Inainte de plecarea din Rompetrol, ocupa functia de companiile de servicii si functii suport
  • Este proprietarul grupului de firme Smartree
  • Detine un pachet de actiuni in cadrul Brandient

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO