Companii

Epidemie de gripa letala in Congo

13.02.2003, 00:00 25

Un virus gripal letal circula, de aproape sase luni, in regiunea central-sudica a continentului african. Epidemia a fost semnalata pentru prima data in septembrie 2002, in Republica Centrafricana. Ulterior, virusul a ajuns in Madagascar, unde s-au inregistrat 700 de decese, iar in prezent s-a abatut asupra Republicii Democrate Congo. Autoritatile congoleze au anuntat ca epidemia a facut deja 2.000 de morti in patru provincii ale tarii, iar in Kinshasa circa un milion de persoane au fost atinse de aceasta gripa. Dintre acestea 100 si-au pierdut viata.
Gripa se manifesta prin febra, dureri de cap si ale membrelor si inflamatii ale gatului. Majoritatea victimelor epidemiei sunt batrani si copii care traiesc in comunitati izolate si sarace din jungla ecuatoriala, regiune aflata sub controlul rebelilor din Miscarea pentru Eliberare din Congo.
Epidemia se intinde, potrivit organizatiei Medecins sans Frontieres, iar sistemul sanitar afectat de razboi, lipsit de echipamente si personal specializat este un factor care permite agravarea efectelor maladiei.
Ministerul congolez al Sanatatii a avertizat ca au fost semnalate cazuri de epidemie gripala de acest tip si in alte provincii ale tarii, inclusiv in apropiere de Brazzaville. Totusi, autoritatile apreciaza ca varful epidemiei a fost depasit.(A.B)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO