Companii

ENGIE România a sărit de pragul de 1,5 mld. euro afaceri în 2020, cu un profit de 100 mil. euro: Avem un buget de investiţii de 140 mil. euro în 2021, cu peste 50% mai mare

Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România

Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România

Autor: Roxana Petrescu

14.04.2021, 12:30 191

ENGIE România, cel mai mare distribuitor de gaze local, a terminat anul trecut cu un business de 1,54 mld. euro, cu 7,% mai mare faţă de cel din 2019, arată datele pu­blicate în ra­por­tul anual al grupului de utilităţi.

Şi profitul net al gru­pului în Ro­mâ­nia a crescut până la 100 de milioane de euro în 2020 faţă de cele 95 de milioane de euro din anul pre­decent. Rapo­r­tul grupului nu oferă explicaţii punc­tu­ale privind factorii care au stat la baza acestei evoluţii, dar este men­ţionat un efect mai bun al măsurilor luate de companie în contextul pan­de­miei cu influenţă directă asupra vânzărilor.

ENGIE România are circa 2 mi­lioane de consumatori racordaţi la reţeaua de gaze pe care o ges­tio­nează, investiţiile în extinderea infra­structurii de distribuţie fiind o prio­ritate în planul pentru anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO