Energie

ZF Power Summit 2023. Volker Raffel, CEO, E.ON Romania: Trebuie să investim în continuare în sectorul energetic şi să ne pregătim pentru o mai mare rezilienţă a industriei de electricitate şi gaze din România. Trebuie să începem să lucrăm la asta acum

ZF Power Summit 2023. Volker Raffel, CEO, E.ON Romania:...

Autor: Alexandra Matei

21.02.2023, 18:09 232

Volker Raffel, CEO, E.ON Romania, spune că investiţiile în sectorul energetic trebuie să continue, iar România trebuie să aibă o mai mare rezilienţă a industriei de electricitate şi gaze.

Totodată, el este de părere că strategia pe termen lung pentru România presupune un mix energetic, dar răspunsul pentru următorii câţiva ani stă în sursele regenerabile şi în consolidarea reţelelor pentru a le conecta.

„Strategia pe termen lung pentru România presupune un mix energetic, dar răspunsul pentru următorii câţiva ani stă în sursele regenerabile şi în consolidarea reţelelor pentru a le conecta. Suntem aici pentru a investi, trebuie să continuăm să fim stabili şi să ne facem treaba şi să nu ne plângem de legislaţie. Trebuie să investim în continuare în sectorul energetic şi să ne pregătim pentru o mai mare rezilienţă a industriei de electricitate şi gaze din România şi trebuie să începem să lucrăm la asta acum”, a spus Volker Raffel, CEO, E.ON Romania, în timpul conferinţei ZF Power Summit 2023.

 

Alte declaraţii:

♦ Investiţia este răspunsul. Cred că strategia energetică pe termen lung a României este bună pentru că presupune un mix de producţie de energie. Există lucruri care pot ajuta România foarte repede, cum ar fi sursele de energie regenerabilă şi prosumatorii, dar şi evitarea risipei de energie. Aceste lucruri ar trebui făcute imediat. România va vedea deja rezultatele în iarna viitoare.

♦ Companiile de distribuţie sunt cruciale. Trebuie să le conectăm şi trebuie să întărim reţeaua. Trebuie să investim în noi tehnologii, în protecţia securităţii cibernetice şi trebuie să înlocuim infrastructura.

♦ Există potenţial pentru noi proiecte din surse regenerabile în România. Noi nu avem o problemă de conectare a surselor regenerabile. Sunt necesare condiţii potrivite şi perspectiva portivită.

♦  Suntem o industrie pe termen lung. Sunt ferm convins de potenţialul acestei ţări. Am plecat din România în 2008 şi m-am întors în 2021. Ţara asta s-a dezvoltat, în tot acest timp, foarte puternic.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO