Energie

ZF Power Summit 2021. Ruxandra Bologa, NNDKP: Primul lucru care ar trebui redresat este revenirea la un cadru legislativ stabil şi predictibil pentru companii şi întâlnirea aşteptărilor investitorilor cu ceea ce statul le poate oferi

ZF Power Summit 2021. Ruxandra Bologa, NNDKP: Primul...

Autor: Cristina Bellu

23.02.2021, 13:07 155

Ruxandra Bologa, partener, coordonator al practicii de Energie şi Resurse Naturale, NN­D­KP consideră că pedictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ reprezintă ancora prin care companiile care activează în sectorul de petrol şi gaze îşi pot planifica investiţiile viitoare, şi primul lucru care ar trebui redresat este revenirea la un cadru stabil.

"Investiţiile în proiectele de gaze sunt scumpe, trebuie fonduri alocate, nu sunt finanţate prin fonduri europene , ci de companii, iar pentru acestea este foarte important să existe un cadru legislativ stabil si predictibil, pentru a-şi face calcule.Legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră a dat o lovitură puternică proiectelor. Primul lucru care ar trebui redresat este revenirea la un cadru stabil şi întâlnirea aşteptărilor investitorilor cu ceea ce statul le poate oferi", a spus Ruxandra Bologa la ZF Power Summit 2021.

Alte declaraţii:

Problema se referă în primul rând la abrogarea stabilităţii şi a redevenţelor. În plus,  le-a fost impus un impozit nou. Să nu uitm că preţul gazelor a fost dintotdeauna înfluenţat de statul român. Ordonanţa 114 nu a fost un semnal bun pentru investitori.

Întreaga legislaţie este într-un continuu proces de transformare în ceea ce priveşte Green Deal. Nicio ţară nu este la momentul actual cu adevărat gata, iar România este din anumite puncte de vedere puţin mai putin gata.

Trebuie pregătit cadrul naţional pentru absorbţia fondurilor europene sau alte măsuri interne, de exemplu implementarea fondului pentru modernizare

Este recomandabil să avem o schemă de ajutor de stat. În afară de bani europeni, există şi certificatele pentru diferenţă.Este un mecanism larg folosit pentru atragerea de investitori printr-o nouă schemă de sprijin care ar putea fi contractele pentru diferenţă, care evită supracompensarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO