Energie

ZF Power Summit 2021. Daniela Bolborici, Transelectrica: România are un mix energetic diversificat. În 2019, producţia de energie electrică din surse regenerabile a fost de 42%

ZF Power Summit 2021. Daniela Bolborici, Transelectrica:...

Autor: Cristina Bellu

23.02.2021, 16:07 290

Daniela Bolborici, manager al departamentului de dezvoltare RET din cadrul Transelectrica, compania naţională de transport al energiei electrice, spune că România are un mix energetic diversificat care provine din centrale hidroelectrice, centrale pe cărbune şi hidrocarburi, dar şi centrale eolienne şi fotovoltaice.

“Cea mai mare capacitate instalată în sistem este reprezentată de centralele hidroelectrice, apoi  centralele pe cărbune şi hidrocarburi, iar pentru eolienne şi fotovoltaice procentele sunt de doar 15% şi 7%”, a spus Daniela Bolborici în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2021.

Alte declaraţii:

Situaţia se păstrează şi la producţia de energie. În 2019, producţia pe centrale hidroelectrice a fost de 27%, iar pentru centrale eoliene de 11%, iar solare de 3%.

Consumul nu s-a modificat esenţial în ultimii ani, dar România a devenit ţară importatoare în 2019 şi 2020, scăzând producţia în centralele termoelectrice.

În planul naţional integrat sunt ţinte pentru centralele hidroelectrice de 7.500-7.600 MW instalaţi. Planul de dezvoltare al reţelei electrice de transport a fost aprobat de ANRE în decembrie 2020 pentru 2020-2029. el se actualizează la fiecare doi ani şi cuprinde proiecte pentru integrarea producţiei în centrale eoliene în zona de sud-est a României, pentru creşterea capacităţii de interconexiune, pentru creşterea siguranţei în alimentarea consumatorilor. mai cuprinde proiecte de retehnologizare şi modernizare a staţiilor electrice de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO