Energie

ZF Power Summit 2019. Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas: Ne aşteptăm ca OUG 114 să dispară total până în 2021 când începem exploatarea, dar avem probleme cu legea offshore

ZF Power Summit 2019. Mark Beacom, CEO Black Sea Oil &...

Autor: Alex Ciutacu

20.02.2019, 11:11 204

OUG 114 ar putea să dispară total până în 2021, când Black Sea Oil & Gas începe să scoată gazul din Marea Neagră în urma investiţiei de 400 milioane dolari, crede Mark Beacom, şeful Black Sea Oil & Gas, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2019.

„Dacă ştiam că vom ajunge în această situaţie în urmă cu trei ani, nu am fi mers înainte. Însă acum vrem să mergem înainte, să respectăm ce am discutat cu acţionarii. Credem că până în 2021 OUG 114 va fi de mult uitată”, spune Mark Beacom.

Cu toate acestea, americanii susţin că au probleme cu anumite particularităţi ale legii offshore.

„Am trecut prin doi ani de discuţii cu Guvernul, cu Parlamentul, iar regimul fiscal a fost rezolvat în mare parte. Sincer, am vrea să vedem taxa pe venituri suplimentare eliminată pentru că nu aduce niciun ajutor României. Este dificil să atragi investiţii în termenii în care a fost scrisă acum”, menţionează Beacom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO