Energie

ZF Power Summit 2019: Investiţiile în producţie vin dacă renunţăm la separarea pe resurse. Cărbunele rămâne, gazul şi noile tehnologii sunt cruciale. „Nevoia de investiţii este reală şi România a găsit mereu soluţii.“

Prima zi a ZF Power Summit 2019 a adus la masa discuţiilor 18 speakeri, autorităţi, lideri de companii, avocaţi şi consultanţi, şi mai bine de 250 de participanţi activi în sală.

Prima zi a ZF Power Summit 2019 a adus la masa discuţiilor 18 speakeri, autorităţi, lideri de companii, avocaţi şi consultanţi, şi mai bine de 250 de participanţi activi în sală.

Unii dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei spun că vor continua să investească, deşi mai prudent, aşteptările fiind ca OUG 114 care a bulversat domeniul să fie în curând corectată.

Energia verde, proiectele de mici dimensiuni şi descentralizarea producţiei, digitalizarea, managementul consumului de energie, dar mai ales gazul ca resursă au fost printre oportunităţile de investiţii din acest sector menţionate în cea de-a opta ediţie a ZF Power Summit.

„Statul e acţionar şi la Hidroelectrica şi la Complexul Energetic Oltenia. Cea mai bună combinaţie pe care o văd este cărbune cu Hidroelectrica“, a spus Doru Vişan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, în deschiderea celei de-a noua ediţii a ZF Power Summit.

În ciuda instabilităţii introduse de OUG 114, jucătorii din energie au precizat că vor continua investiţiile, dar vor fi mai prudenţi.

„Ne uităm foarte atent la randamentul investiţiilor noastre aici, ne uităm atent la viitor şi vrem să ne asigură că România face parte din noile trenduri ale industriei în termeni de dezvoltarea eficienţei energetice şi descentra­lizarea producţiei“, a precizat Eric Stab, preşedinte & CEO ENGIE România. Potrivit acestuia, gazul este cartea cea mare pe care ar trebui să o joace România în zona de producţie de energie. „Gazul este energia de tranziţie a tranziţiei din energie. El are un rol crucial în mutarea către un sector mult mai sustenabil“, a mai spus Stab.

La rândul lor, jucătorii din piaţa echipa­mentelor energetice spun că din moment ce deficitul există în zona de producţie, nevoia de investiţii este reală.

„Şi România a găsit mereu soluţii“, a precizat Petru Ruşeţ, country lead în divizia de energy management a Siemens România.

Cea de-a opta ediţie a ZF Power Summit este organizată cu sprijinul ENGIE, NNDKP, CEZ Group, Centrul Român al Energiei, Electrica, Enel, E.ON, Hidroelectrica, Intrarom, Microsoft, MOL, Nuclearelectrica, OMV Petrom, PwC, Romgaz, Schneider Electric, Siemens, SuciuPopa, Suzuki, Biriş-Goran, Lukoil, Marsh, Romelectro, XTAG, Casa de Traduceri Champollion şi TED’s Coffee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO