Energie

ZF Power Summit 2019. Elisabeta Ghidiu, director Departament Strategie şi Management Corporativ Transgaz: Orice scenariu de dezvoltare a producţiei de gaze naturale, energie electrică sau diversificare a surselor de energie necesită o infrastructură adecvată

ZF Power Summit 2019. Elisabeta Ghidiu, director...

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.02.2019, 17:17 190

Elisabeta Ghidiu, director Departament strategie şi management corporativ Transgaz a spus în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2019 că orice scenariu de dezvoltare a producţiei de gaze naturale, energie electrică sau diversificare a surselor de energie necesită o infrastructură adecvată.

„Programul de investiţii al Transgaz este complex, poate cel mai complex din ultimii 20 de ani, şi se aliniază politicii de investiţii şi aşteptărilor acţionarilor companiei”, a spus Elisabeta Ghidiu.

Ea a adăugat că proiectul BRUA faza I aduce beneficii şi favorizează dezvoltarea industriei în plan orizontal. „Spre deosebire de BRUA faza I care asigură securitatea energetică, BRUA faza II este un proiect comercial, al cărei viabilitate economică depinde de procedura de „open season”. Avem termen de finalizare până pe 25 de februarie. Sunt măsuri luate şi pentru situaţia în care proiectul nu produce capacitatea necesară de energie stabilită, dar momentan toate sunt în limita prevederilor.”


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO