Energie

ZF Best of Power Summit 2020. Black Sea Oil & Gas: Nu exportul de gaze ar trebui văzut ca un lucru rău, ci importul. Este important ca gazul din Marea Neagră să fie scos şi băgat în sistem

Mark Beacom, CEO-ul Black Sea Oil & Gas (BSOG)

Pentru a atinge obiectivul Green Deal (zero emisii la nivelul anului 2050 în UE – n.red.) gazul nu este parte a problemei, ci parte a soluţiei. Potrivit studiilor, cererea de gaz va creşte, însă va intra mai apoi pe un trend descendent până în 2040. Marea Neagră are în acest moment, cu toate investiţiile făcute în explorare, circa 150 mld. metri cubi de gaz. Gazul este o parte a soluţiei şi o oportunitate uiaşă pentru economia României.

Mark Beacom, CEO-ul Black Sea Oil & Gas (BSOG) Pentru a atinge obiectivul Green Deal (zero emisii la nivelul anului 2050 în UE – n.red.) gazul nu este parte a problemei, ci parte a soluţiei. Potrivit studiilor, cererea de gaz va creşte, însă va intra mai apoi pe un trend descendent până în 2040. Marea Neagră are în acest moment, cu toate investiţiile făcute în explorare, circa 150 mld. metri cubi de gaz. Gazul este o parte a soluţiei şi o oportunitate uiaşă pentru economia României.

Autor: Roxana Petrescu, Răzvan Botea

13.03.2020, 17:32 123

Mark Beacom, CEO-ul Black Sea Oil & Gas (BSOG), spune că cererea de gaz va creşte în contextul Green Deal şi al obiectivului de zero emisii la nivelul anului 2050. Astfel, gazul va deveni o oportunitate şi o parte a soluţiei pentru atingerea ţintelor asumate la nivel european. Există însă o condiţie: gazul trebuie scos şi injectat în conducte.

„În acest business, pare să fie o îngrijorare: ce se va întâmpla dacă România exportă gaz? Exportul este văzut ca un lucru foarte rău. Nu pare să fie aşa mare îngrijorarea pentru cazul în care România ajunge să importe gaz. Abia acest lucru, în opinia mea, ar fi foarte rău. Cred că este foarte important să scoatem gazul din subsol şi să-l introducem în sistemul românesc”, a spus Mark Beacom, directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG), compania din spatele primului proiect de explorare şi exploatare de hidrocarburi din Marea Neagră lansat în România după 1989. Declaraţia a fost făcută în cadrul celei de-a noua ediţii a ZF Power Summit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO