Caută doar în titlu
Energie

Viorel Ştefan: Semnarea acordului de finanţare a gazoductului BRUA, semnal de încredere pentru investitori

“Guvernul salută relaţia de parteneriat între BERD şi Transgaz, companie valoroasă a industriei de gaze din România. Semnarea acordului de finanţare a gazoductului BRUA este un semnal de încredere transmis investitorilor în legătură cu oportunităţile de afaceri pe care le oferă România, a afirmat vicepremierul Viorel Ştefan, vineri, la Londra, în cadrul ceremoniei de semnare a acordului de împrumut dintre Transgaz şi BERD, în valoare de 278 milioane de lei (60 milioane de euro), dedicat construcţiei coridorului de gaze naturale BRUA pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al Guvernului României transmis către MEDIAFAX.

Vicepremierul Viorel Ştefan a subliniat că astfel se va asigura o nouă sursă de finanţare a gazoductului BRUA pe teritoriul României, care se alătură investiţiei Transgaz de 149 milioane de euro, grantului Uniunii Europene de 179 milioane de euro, împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii în valoare de 50 de milioane de euro, precum şi altor finanţatori. Costul total al proiectului este de 479 milioane de euro, potrivit sursei citate.

"Segmentul românesc al BRUA este însemnat ca lungime si ca funcţionalitate. Sprijinul BERD în finanţarea etapelor de execuţie a primei faze va aduce o garanţie suplimentară că standardele vor fi respectate şi că faza I a proiectului va fi încheiată la termen, adică cel mai târziu 31 decembrie 2019", a afirmat viceprim-ministrul Viorel Ştefan.

Cu o lungime totală de 1318 km, conducta de gaze naturale dintre România, Bulgaria, Ungaria şi Austria este un proiect care va asigura o integrare extinsă a pieţelor europene de gaze şi o diversificare a rutelor şi surselor de aprovizionare.

Prin promovarea diversificării rutelor şi a surselor de aprovizionare, conducta BRUA va sprijini, totodată, şi dezvoltarea economiilor locale şi a concurenţei pe pieţele regionale de energie în beneficiul consumatorilor, se arată în comunicat-

Prima fază a proiectului include construirea unei conducte de 478 km între nodul tehnologic Podişor lângă Bucureşti şi cel din Recaş, aflat la aproximativ 30 km distanţă de Timişoara, în vestul ţării, precum şi instalarea sistemelor de supraveghere hardware şi software, a tehnologiilor de comunicaţii şi a trei staţii de compresoare de gaz care vor fi să fie plasate de-a lungul traseului.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.