Energie

​Vasile Iuga, partener PwC România: Trebuie încurajate investiţiile pentru menţinerea securităţii energetice şi pentru creşterea producţiei

Guvernul României ar trebui să aibă în vedere politici care să păstreze locurile de muncă în sectorul energetic, este de părere Vasile Iuga, partener PwC România, prezent la evenimentul ZF Power Summit.

„Dacă nu păstrezi locurile de muncă, oamenii pun presiune pe buget pe partea de şomaj. Trebuie încurajate investiţiile pentru menţinerea securităţii energetice şi pentru creşterea producţiei”, spune Iuga.

Alte declaraţii ale lui Vasile Iuga:

Când preţul barilului este foarte scăzut, strategia companiilor este de a supravieţui prin conservarea rezervelor de cash. Companiile încearcă să-şi maximizeze veniturile, deci produc mai mult. Important este să-ţi prezervi poziţia de cash, ca să nu devii vulnerabil.

Se pune presiune pe furnizori; companiile de servicii au concediat 10-15.000 de oameni, iar cursul acţiunilor lor a scăzut cu până la 40%. Cam 200.000 de locuri de muncă sunt la risc.

Marea Britanie are cam 15.000 de locuri de muncă în sectorul de producţie petrol şi gaze, la o producţie de 5 ori mai mare decât a României. Productivitatea pe angajat în Marea Britanie este de 2-3 ori mai mare decât a României. E nevoie de forţă de muncă. Trebuie avută în vedere perspectiva pe termen lung. E necesar un sistem care să împartă supraprofiturile, dar să şi protejeze investiţiile.

Unele dintre taxele noi au fost introduse fără un minim de consultare, de  pe o zi pe alta.

În foarte multe zăcăminte, abia după zece ani intri pe profit.

Nu putem face previziuni. Toţi marii jucători şi-au schimbat predicţiile de la un an la altul.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.