Caută doar în titlu
Energie

Valeriu Binig, Partener EY: Există o discuţie privind achiziţia de energie ”personală” la preţ special;linia de separaţie până la statutul de ajutor de stat este foarte subţire

Matu
rizarea tehnologiilor de producţie de energie regenerabilă, scăderea abruptă a costurilor stocării energiei în baterii şi opţiunile mai clare de alegere pentru consumatorul final indică de multă vreme emergenţa unui sistem energetic radical nou, spune Valeriu Binig, Partener EY România, care adaugă că un document de discuţie propune achiziţia energiei electrice produse în capacitate “personală” sub 300 kW la preţul la care distribuitorii achiziţionează energie pentru acoperirea pierderilor în reţea, fără obligaţia asumării penalităţilor pentru dezechilibrele generate. „În România se aşteaptă o clarificare a sistemului de integrare a capacităţilor de producţie din surse regenerabile ale posibililor prosumeri (persoane care îşi produc singuri energia pe care o consumă-nred). Pe fondul nemulţumirii investitorilor în capacităţi mari, care văd că investiţiile lor nu se recuperează în ritmul propus în legislaţia primară, pe fondul nemulţumirii operatorilor de distribuţie, care ar trebui să investească în contoare inteligente şi în toată logistica de contractare şi achiziţie a electricităţii generate, pe fondul cadrului fiscal ce nu permite ca o persoană fizică să factureze un agent economic, un document de discuţie propune achiziţia energiei electrice produse în capacitate “personală” sub 300 kW la preţul la care distribuitorii achiziţionează energie pentru acoperirea pierderilor în reţea, fără obligaţia asumării penalităţilor pentru dezechilibrele generate. Linia de separaţie până la statutul de ajutor de stat este foarte subţire. Asistăm la eforturi ale companiilor de utilităţi din România de a deveni agile şi de a implementa soluţii de tip smart, de a oferi clienţilor palete largi de servicii pe lângă marfa numită electricitate, uneori şi gaz. Mai trebuie răbdare până când acest efort de transformare va aduce profituri clare. Este însă singura opţiune în contextul european şi mondial”.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.