Energie

Urmează ZF Power Summit 2019: 19-20 februarie: Centrala OMV Petrom „duduie“ şi ocupă locul lăsat în piaţă de Romgaz cu centrala de la Iernut

Urmează ZF Power Summit 2019: 19-20 februarie: Centrala...

Autor: Roxana Petrescu

24.01.2019, 00:07 2852

Energia pe bază de gaze naturale a fost în aceste zile principala sursă de acoperire a consumului intern, OMV Petrom având cea mai nouă unitate de producţie de acest tip, cu o capacitate de 860 MW, mai mare decât un reactor de la Cernavodă. Tot în aceste zile, preţul energiei spot a atins maxime istorice.

Producţia de energie a OMV Petrom, care deţine la Brazi o centrală pe gaze rezultată în urma unei investiţii de 500 de milioane de euro finalizate în 2012, a crescut cu 40% în primele zece luni ale anului trecut comparativ cu perioada similară a anului anterior, după cum arată datele din cel mai nou raport publicat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Într-o piaţă cu o creştere anemică a consumului, de sub 2%, însoţită de o creştere similară a producţiei, OMV Petrom şi-a majorat substanţial cota de piaţă în sectorul energetic.

Astfel, potrivit sursei menţionate, OMV Petrom avea la finalul primelor 10 luni de anul trecut o cotă de piaţă în producţia de energie de 7,45%, fiind al patrulea cel mai mare producător de energie local, după Hidroelectrica, CE Oltenia şi Nuclearelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO