Energie

Urmează ZF Power Summit, 19-20 februarie: RADET a făcut în S1 2018 reparaţii de doar 5 mil. €, adică numai 0,1% din necesarul de investiţii real. „Gradul de îndeplinire“ a fost totuşi de 100%

Urmează ZF Power Summit, 19-20 februarie: RADET a făcut...

Autor: Roxana Petrescu

25.01.2019, 00:07 444

Un consumator din Bucureşti plăteşte un preţ mai mic pe gigacalorie decât unul din Botoşani sau Tulcea în urma subvenţiilor, situaţie aberantă ţinând cont de diferenţele de bogăţie dintre aceste oraşe. Mai departe, RADET Bucureşti, entitate care alimentează peste 560.000 de apartamente, a avut în primul semestru din 2018 un program de reparaţii şi revizii de 22 de milioane de lei (sub 5 milioane de euro), pe care şi l-a îndeplinit în proporţie de 100%. Problema? RADET Bucureşti are nevoie de investiţii de 3 miliarde de euro. Rezultatul? Sute de apartamente sau şcoli tremură în miez de iarnă pentru că toate conductele crapă.

„RADET Bucureşti vă anunţă că azi, 24.01.2019, nu s-au produs avarii în distribuţia energeiei termice“, se arată într-o informare publicată ieri pe site-ul RADET Bucureşti.

Aceasta poate fi considerată o noutate în contextul în care de la începutul iernii aproape nu a existat zi în care o conductă a RADET Bucureşti să nu crape şi sute de apartamente să aibă de suferit.

Şi în 2017 RADET a îndeplinit în proporţie de 100% programul de reparaţii, dar şi în acel an investiţiile au avut o valoare infimă, de 41,5 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Cifrele sunt aproape ridicole dacă se compară cu necesarul de investiţii estimat la 3 miliarde de euro, potrivit studiilor disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO