Energie

Urmează ZF Power Summit, 17-18 februarie. Cum ar putea arăta mixul energetic în următorii zece ani?

ZF Power Summit adună în fiecare an sute de participanţi interesaţi de evoluţia celui mai fierbinte sector din economia locală. Galerie foto

ZF Power Summit adună în fiecare an sute de participanţi interesaţi de evoluţia celui mai fierbinte sector din economia locală. Galerie foto

Autor: Roxana Petrescu

06.02.2020, 09:30 130

Ziarul Financiar facilitează încă o dată dialogul constructiv între toţi stakeholderii din domeniu printr-o nouă ediţie a ZF Power Summit dedicată tranziţiei ener­getice şi mai ales măsurilor concrete prin care acest lucru se poate realiza în România.

Printre temele de discuţii de anul acesta se vor afla:

Cum ar putea arăta mixul energetic în următorii zece ani? Ce rol va avea atunci gazul? Care sunt tehnologiile care facilitează tranziţia energetică şi managemetul eficient al resurselor? Cum poate câştiga industria locală din această tranziţie?  

Cum se împacă trecerea la energia regenerabilă cu nevoia de alimentare continuă în absenţa stocării? Care este potenţialul activismului energetic? Devin prosumatorul sau asociaţiile de mici producători-consumatori un concurent pentru greii din energie?

România se află în continuare într-o situaţie greu de crezut, cu două treimi din locuinţe neracordate la reţeaua de gaze şi cu oraşe mari, cum este Bucureştiul, care stau iarna fără căldură. Care este cea mai realistă soluţie pentru atingerea confortului energetic într-o ţară aproape independentă din punctul de vedere al resurselor? De zece ani de zile, nicio companie de stat nu a dus la capăt un proiect energetic major, toate bifând profituri de active deja amortizate. Cât mai rezistă campionii energetici locali fără inovaţie, fără diversificare, când firme de profil globale abordează totul, de la mobilitate electrică, producţie distribuită sau soluţii de eficienţă energetică?

Răspunsul la aceste întrebări, dar şi la alte teme fierbinţi din sectorul energetic îl veţi afla la ediţia din acest an a ZF Power Summit.

 

Noua generaţie din energie

Într-o ediţie dedicată tranziţiei energetice, Ziarul Financiar cheamă la masa dezbaterilor noua generaţie din energie, susţinerea tinerilor specialişti fiind mai importantă ca niciodată.

Printre aceştia se numără: Suzana Carp, membru Future Energy Leaders România, Mihai Bălan, policy officer, Asociaţia Română pentru Energie Eoliană, Claudiu Butacu, cofondator EFdeN, energiaTa, Andrei Nistoreanu, manager Programe şi Comunitate Future Energy Leaders România, Armand Domuţa, director general Restart Energy, Victor Iancu, fondator Cooperativa de Energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO