Energie

UPDATE: Surse din piaţă spun că este vorba despre un pachet minoritar. Zvonurile încep să prindă substanţă. Presa Italiană: Trei fonduri de investiţii ar fi interesate de preluarea activelor Enel din România, o tranzacţie care s-ar ridica la un miliard de euro

UPDATE: Surse din piaţă spun că este vorba despre un...

Autor: Ştefan Stan

03.07.2019, 11:26 4054

UPDATE: Compania italiană Enel discută vânzarea unor pachete minoritare din companiile din România, care ar putea fi preluate de fondurile de investiţii Macquarie, Singapore GIC şi fondul de infrastructură Kuwait Wren House, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţă.


Vânzarea activelor Enel din România ajunge din nou pe prima pagină a presei italiene. Potrivit celor mai recente informaţii, trei fonduri de investiţii ar fi interesate, iar valoarea totală a tranzacţiei s-ar ridica la un miliard de euro, scrie Money.it. 

După apariţia noilor zvonuri, acţiunile Enel au urcat cu 1,90%, ducând creşterea totală din ultimele trei luni la peste 7,6%. Comparativ cu anul trecut, acţiunile Enel au urcat cu aproape 30%. 

Potrivit publicaţiei Il Sole 24 Ore, activele Enel care ar fi la vânzare în România ar valora 1 miliard de euro. Deşi ipoteza vânzării era încă la nivel de zvon, trei fonduri de investiţii deja s-au arătat interesate: Singapore GIC, Kuwait Wren House Infrastructure şi Macquarie. 

Enel, grupul de utilităţi italian concentrat pe distribuţia şi furnizarea de energie în Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea, a terminat primul trimestru din 2019 cu 2,9 milioane de clienţi faţă de cei 2,8 milioane din T1 2018.

Potrivit datelor financiare prezentate la nivel de grup săptămâna aceasta, italienii au obţinut din operaţiunile derulate în România venituri de 357 de milioane de euro în T1 2019, faţă de 298 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut, unul dintre factorii favorabili fiind evoluţia pozitivă a numărului de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO