Energie

Unii dintre cei mai puternici investitori în regenerabilele din România, portughezii de la EDPR, revin pe piaţa care „frige“. Au primit avizele pentru două parcuri solare, investiţii de circa 200 mil. euro.

Unii dintre cei mai puternici investitori în...

Autor: Roxana Petrescu

08.04.2024, 00:07 830

EDP Renewables (EDPR), grupul portughez care este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de energie verde la nivel global, a obţinut luna trecută avizele tehnice de racordare la reţea pentru două parcuri solare în România.

Revenirea pe plan local a unor grupuri energetice puternice dă  un sentiment de încredere că măcar o parte dintre zecile de mii de megawaţi pe hârtie vor deveni realitate. Astfel, datele Transelectrica arată că la începutul lunii trecute două companii deţinute de EDP Renewables au reuşit să obţină avizul tehnic de racordare la reţea pentru două proiecte solare de mari dimensiuni. Este vorba despre Solar Phoenix, care are în dezvoltare un proiect de 113 MW în Timiş, cu termen de punere în funcţiune finalul anului 2026, şi de Fravezac, companie de proiect care dezvoltă un parc solar de 126 MW în Giurgiu, pentru care termenul de punere în funcţiune este finalul anului viitor. Dacă vor fi realizate, aceste două proiecte ar necesita investiţii de circa 200 mil. euro. EDPR este la acest moment al treilea cel mai puternic investitor în energia verde din România, cu un portofoliu de 521 MW, solar şi eolian, dezvoltat în urma unor in­vestiţii de 750 mil. euro, potrivit reprezentanţilor EDPR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO