Energie

Ungurii sunt puşi pe treabă: MOL a cumpărat un producător de autobuze cu venituri de 1,3 milioane de euro

Ungurii sunt puşi pe treabă: MOL a cumpărat un...

Autor: Alex Ciutacu

01.08.2018, 19:11 966

Compania ungară de petrol şi gaz MOL a anunţat săptămâna această că va achiziţiona o participaţie majoritară în producătorul de autobuze ITK Holding. MOL a transmis că această achiziţie se încadrează în strategia de mobilitate 2030, potrivit Budapest Business Journal.

Una dintre ţintele strategiei, lansate recent, este de a transforma businessul de retail al MOL „într-un furnizor de servicii care poate oferi cele mai dorite servicii celor aflaţi în mişcare”, precum car-sharing, mobilitate flotelor de maşini electrice şi implementarea de soluţii pentru sistemele de transport public ale oraşelor.

MOL a lansat deja un serviciu de car-sharing în capitala Ungariei, numit MOL Limo, şi a înfiinţat MOL Fleet Solutions pentru a gestiona propria flotă de vehicule cât şi flotele partenerilor de business.

ITK operează peste 200 de autobuze în Budapesta şi Debrecen. De asemenea, a dezvoltat un autobuz în parteneriat cu divizia locală a nemţilor de la Daimler.

Gyorgy Kossa, preşedinte şi CEO al ITK spune că tranzacţia prin care MOL achiziţionează această participaţie va susţine creşterea pe viitor.

ITK a înregistrat anul trecut venituri de 1,4 milioane de euro, potrivit datelor publice. Aşa cum a raportat mai devreme, compania a început producţia în serie a autobuzelor Mercedes Benz Reform 500 la fabrica din Debrecen.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO