LIVE: AFACERI DE LA ZERO: De-Corina, un blog care adună noutăţi din lume gastronomiei şi a culturii, i-a adus Corinei Dima peste 30.000 de cititori lunar: Încerc să ofer informaţii pe care şi eu le caut
Energie

„Undă verde” pentru dezvoltarea reţelelor de gaze naturale: Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea finanţează trei proiecte cu 144 milioane de lei

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a semnat contractele pentru finanţarea a 3 proiecte vizând dezvoltarea reţelelor de gaze naturale, în valoare de 144 de milioane de lei.

Prin cele 3 proiecte vor beneficia de acces la reţeaua de gaze naturale comuna Ozun din judeţul Covasna, comunele Tomeşti, Dăneşti, Cârţa, Mădăraş şi Sândominic din judeţul Harghita şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Forest, respectiv comunele Ciceu, Siculeni, Racu din judeţul Harghita.

În total, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 au fost aprobate recent 10 proiecte ale autorităţilor locale, în urma cărora 15.444 oameni vor fi conectaţi la reţele de gaze naturale.

„În România este necesară o îmbunătăţire semnificativă în privinţa accesului la reţelele de gaze, rata de conectare este acum de numai 40% din totalul populaţiei. Prin acest tip de proiecte, încercăm să recuperăm deficitul şi este foarte bine că am prins şansa asta prin POIM, sperăm să reuşim şi pe programele viitoare. Îi felicit pe cei care au depus proiecte, pentru rapiditate şi nivelul ridicat de expertiză. Prin PNRR vom veni cu o nouă propunere, să finanţăm proiecte cu o tehnologie avansată, gaze în amestec cu hidrogen”, a spus Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În total, au fost aprobate 10 proiecte, iar pentru 8 dintre acestea au fost semnate până acum contractele de finanţare, cu o valoare totală de 327,1 milioane lei.

La nivelul POIM 2014 -2020, alocarea pentru proiecte de dezvoltare a reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale este de 235,29 milioane euro. Valoarea proiectelor depuse în cadrul acestui apel este de 2,5 miliarde euro. 219 proiecte se află în evaluare.

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.