Energie

Tranzacţie pe piaţa energiei verzi: Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare, din judeţul Argeş, către Econergy şi Nofar Energy. Portland a fost asistată de avocaţii de la PeliPartners

Tranzacţie pe piaţa energiei verzi: Portland Trust,...

Autor: Roxana Rosu

09.08.2021, 10:19 667

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a vândut cel mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, cu o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha, aflat în Răteşti, judeţul Argeş, către Econergy şi Nofar Energy.

„Suntem nerăbdători să colaborăm cu Econergy şi Nofar Energy pentru implementarea acestui proiect ce va contribui semnificativ la producerea de energie regenerabilă în România” declară Timothy Duffill, reprezentantul Portland.

Procesul este structurat ca tranzacţie de tip share deal, iar finalizarea acestuia este anticipată pentru finalul lunii octombrie 2021.

Portland Trust Renewables 1 SRL este firma de proiect care a obţinut anul trecut un aviz tehnic de racordare la reţea din partea Transelectrica pentru parcul solar din Argeş, acesta fiind primul parc din portofoliul Portland. Pornind de la costurile de montare a unui parc solar, investiţia finală pentru amenajarea acestui proiect ar putea ajunge la circa 120 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Tranzacţia a fost asistată de firma de avocatură PeliPartners.

„Complexitatea tranzacţiilor de acest fel rezidă în granularitatea reglementărilor specifice sectorului de energie, care necesită o atenţie specială pentru adresarea corespunzătoare a cerinţelor comerciale şi a obligaţiilor legale aferente de către părţile contractante. Suntem onoraţi pentru oportunitatea de a asista clientul în acest proiect” a precizat Carmen Peli, Partener şi Head of Corporate M&A la PeliPartners.

Echipa PeliPartners a fost coordonată de Carmen Peli (Partner) împreună cu Mădălina Fildan (Senior Associate) şi le-a inclus pe Denisa Frîncu (Associate) şi Adelina Iordache (Associate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO