Energie

Statul român a pierdut 1,16 miliarde de lei din capitalizarea companiilor din energie în 2018

Statul român a pierdut 1,16 miliarde de lei din...

Autor: Tibi Oprea

25.01.2019, 00:07 791

Cele mai mari companii din sectorul energetic au cunoscut unul dintre cei mai slabi ani de la criza financiară din 2008 încoace. 2018 a venit cu pierderi totale de 1,16 miliarde de lei din capitalizarea bursieră, pe fondul noii OUG 114, care prevede introducerea unor taxe în mai multe sectoare de activitate, printre care şi cel de energie, potrivit datelor BVB agregate de ZF.

Cele mai mari companii din energie listate la bursa de la Bucureşti pe piaţa principală au în prezent o capitalizare însumată de 39,9 miliarde de lei, în scădere cu 2,8% faţă de 41 de miliarde de lei, cât înregistrau în decembrie 2017. Asta înseamnă că anul trecut au pierdut aproximativ 1,16 miliarde de lei din valoarea de piaţă.

Singura companie de BET care a înregistrat creşteri este OMV Petrom (SNP), care a cunoscut o majorare a ca­pi­talizării cu 11%. La nivelul ultimului an, acţiunile OMV Petrom se tranzacţionează în creştere cu 2,6%, ceea ce situ­ează compania pe primul loc după variaţia de preţ. În topul celor mai tranzacţionate 10 companii de la bursă după vo­lu­mul de acţiuni tranzacţionate, OMV Petrom ocupă locul doi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO