Energie

​Statul îl vrea pe Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, care în februarie a fost audiat la DNA în dosarul OUG 13, în board-ul OMV Petrom. Pe listă este şi Radu Cojocaru, parlamentar ALDE

​Statul îl vrea pe Mihai Busuioc, secretarul general...
06.04.2017, 14:23 287

Ministerul Energiei îi propune în consiliul de administraţie al OMV Petron, cea mai mare companie listată la bursa românească cu 17,8 mld. lei capitalizare, din care controlează 20,6%, pe Mihai Busuioc, secretar general al guvernului Grindeanu/Dragnea, audiat în luna februarie la DNA în dosarul privind OUG 13 în calitate de martor, dar şi pe Radu Cojocaru, inginer, fost deputat PNL şi în prezent reprezentant ALDE. Propunerile urmează să fie supus acţionarilor în AGA din 25 aprilie. Cei doi îi vor înlocui din board pe Dan Manolescu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, ales în board în aprilie 2016, şi pe George Băeşu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ales în 2013 în board-ul celei mai valoroase companii de la BVB.

Austriecii de la OMV, care au 51% din companie, intenţionează să îşi păstreze oamenii în funcţie. Şi Fondul Proprietatea îl vrea tot pe Mark Mobius.

Cine este Mihai Busuioc, apropiat al şefului PSD Liviu Dragnea

Mihai Busuioc este secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Sorin Grindenau, luată în prima şedinţă a noului cabinet, de pe 4 ianuarie. În propria declaraţie de avere, el figurează ca având un împrumut de 20.000 de euro acordat Alexandrei Cojocaru. El a avut în 2016 venituri anuale de circa 140.000 de lei. El are un fond de investiţii deschis la Raiffeisen de 409.000 lei, conturi la bănci de 77.000 lei şi circa 77.000 de euro.

Mihai Busuioc a participat la începutul săptămânii la primirea delegaţiei Petrom si Exxon Mobile de către guvernul Grindeanu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO